Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Τι είναι και τι ΔΕΝ είναι η Ρεφλεξολογία. Τι ονομάζουμε Ρεφλεξολογία και από πού προήλθε η συγκεκριμένη θεραπεία?

Η Ρεφλεξολογία πρόκειται για μία ΦΥΣΙΚΗ και εδώ-ΑΦΑΡΜΑΚΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ μέθοδος. Ρεφλεξολογία ονομάζεται η τέχνη - επιστήμη, (εδώ και εδώ και εδώ και εδώ) που ασχολείται με τις ανακλαστικές ζώνες του σώματος, συγκεκριμένα αυτές που αντανακλώνται στα χέρια, στα πόδια και στα αυτιά. Ο Ρεφλεξολόγος εφαρμόζει ειδικές τεχνικές χαλάρωσης και ασκεί ειδικές πιέσεις στις ανακλαστικές ζώνες με σκοπό την εξισορρόπηση, την χαλάρωση (του σώματος) και την ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του σώματος (ομοιόσταση).Η σύγχρονη Ρεφλεξολογία βασίζεται στην θεμελίωση της Ζωνοθεραπείας από τον Δρ. Ουίλιαμ Φιτζέραλντ (ΩΡΛ- Ωτορινολαρυγγολόγος) (1872-1942) και την έκδοση του βιβλίου του, με τον Δρ. Έντουιν Μπάουερς, “Ανακουφίστε τον πόνο στο Σπίτι” το 1917 . O Φιτζέραλντ εστίαζε την δουλεία του στα χέρια, στόμα και δάκτυλα. Η πίεση στα χέρια και δάκτυλα εφαρμοζόταν στα οστά, ήταν συνεχόμενη, στατική και χρησιμοποιούσε διάφορα μέσα π.χ. χτένες, ελαστικοί επίδεσμοι, μανταλάκια με σκοπό να προκαλέσει αναισθησία στην απομακρυσμένη περιοχή όπου σκόπευε να χειρουργήσει.

Το αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή ήταν κατά την διάρκεια χειρουργείων να χρειάζεται λίγο έως καθόλου αναισθητικό!
Από τους ιατρούς της εποχής, ο Δρ. Τζο Σέλμπυ Ραϊλι (Dr. Joe Shelby Riley) 1920 έδειξε ενδιαφέρον για την Ζωνοθεραπεία και δημιούργησε τα πρώτα διαγράμματα με τα αντανακλαστικά σημεία στα χέρια. Ο ίδιος αναφέρει “Η επιστήμη (Ρεφλεξολογία) στην οποία πρόκειται να εξοικειωθείτε, είναι τόσο παλιά όσο η Αίγυπτος. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Αιγύπτιους και Έλληνες (Grecians), και στην αρχαία Αραβία…”. Ο Ραϊλι με την σύζυγο του Ελίζαμπεθ το 1919 εκδώσανε το βιβλίο Zone Therapy Simplified.

Εργαζόμενη για τον Δρ. Ραϊλι στην Φλόριντα ΗΠΑ, ήταν η Ψυχοθεραπεύτρια, Φυσιοθεραπεύτρια, Δρ. Γιουνίς Ίνγκαμ (1889-1974). Το 1930 μετά από προσωπικούς της προβληματισμούς, ξεκίνησε να αναπτύσσει την θεωρία της “Ρεφλεξολογίας του άκρου πόδα”. Το 1938 συγκέντρωσε τις εμπειρίες της από την μέθοδο στο βιβλίο με τίτλο, “Ιστορίες που μπορούν να πουν τα πόδια” ακολούθησε το “Ιστορίες που έχουν πει τα πόδια” 1963. Διέδιδε την γνώση της Ρεφλεξολογίας μέχρι τις αρχές του 1970. Την κληρονομιά της μεταφέρει ο Ντουαϊτ Μπαϊερς μέχρι σήμερα μέσω του International Institute of Reflexology και εδώ.
Αρχαία Ιστορία
• Το 1979 το ζεύγος Ed και Ellen Case με τον Dr. Gwendolyn Raines βρήκαν σε ταξίδι στην Αίγυπτο, τοποθεσία Σάκκαρα, το ακόλουθο ιερογλυφικό στην πυραμίδα του Άνκχαμορ (Πυραμίδα του Ιατρού) χρονολογείται το 2330 π.χ. Αποτελεί την πρώτη απόδειξη για την εφαρμογή κάποιας μορφής Ρεφλεξολογίας. Ο διάλογος που απεικονίζεται έχει ως εξής :

-Κάνε με καλά χωρίς να με πονέσεις.

-Θα πράξω κατά τέτοιο τρόπο ώστε να με παινέψεις!Την πραγματική εικόνα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τι ΔΕΝ είναι η Ρεφλεξολογία?
Οι Ρεφλεξολόγοι:

ΔΕΝ Κάνουν διάγνωση.

ΔΕΝ συστήνουν και ΔΕΝ επεμβαίνουν στις φαρμακευτικές αγωγές και στα προγράμματα αποκατάστασης των πελατών τους. Συμπεριλαμβάνονται βότανα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ.

ΔΕΝ ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν κάτι συγκεκριμένο (πάθηση - ασθένεια), αλλά με την εργασία τους μέσω των ανακλαστικών ζωνών φροντίζουν όλα τα συστήματα του σώματος.

Ο σωστά εκπαιδευμένος και σωστός Επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος εάν αντιληφθεί ότι ο πελάτης του έχει συμπτωματολογία για την οποία ο πελάτης δεν έχει συμβουλευτεί ΙΑΤΡΟ θα τον συμβουλέψει να επισκεφτεί έναν άμεσα!


Πηγή:http://spiros-reflexologia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου